Steeds vaker lees je dat het goed voor je brein is om te puzzelen, een soort hersengymnastiek. Dat komt voor mij mooi uit want ik vind het nog leuk om te doen ook! Zelf gebruik ik het op verschillende wijzen: om mijn hersenen juist even ‘pauze’ te gunnen of om ze ‘op te starten’.

Voor het opstarten van mijn brein werkt voor mij een sudoku geweldig. Voor de kenners onder ons: vooral de somsudoku’s zetten mij goed aan het denken. Even een paar minuten ermee bezig en ik merk dat ik sneller kan denken en ook creatiever wordt!

Wat ik zo leuk aan de somsudoku’s vind is dat het een aparte manier van oplossen is. Naast het logisch denken moet je namelijk ook hoofdrekenen en daarbij is het bij deze puzzels vooral belangrijk dat je alleen maar door het uitsluiten van mogelijkheden kan komen tot de juiste oplossing.

Om even een rustpauze te nemen, in mijn manier van denken, gebruik ik een paar keer per jaar de legpuzzel. Je houdt je op dat moment alleen maar even bezig met wat leuke plaatjes en er is maar één manier om het goed af te ronden.

Eigenlijk vind ik vooral het maken op zich leuk want nadat het af is haal ik het altijd gelijk weer uit elkaar om op te bergen. Wel bijzonder voor mij want normaal gesproken ben ik meer gericht op het eindresultaat. Maar goed, ik gebruik het natuurlijk niet voor niets om een keer pauze te nemen.

Deze wijzen van denken gebruik ik ook graag in het werk. Voor problemen zijn er vaak verschillende mogelijke oplossingen. Heel enkel is er maar één enkele oplossing mogelijk en hiervoor moet je gewoon veel blijven zoeken en proberen (trial & error). Die oplossing is dan misschien niet altijd ultiem maar het proces ernaar toe en de beleving daarbij levert vaak zoveel meer op wat weer bijdraagt aan het resultaat op zich.

Bij meerdere mogelijke oplossingen zie ik het altijd als een uitdaging om dan juist zoveel mogelijkheden uit te sluiten zodat er uiteindelijk toch maar één goede oplossing overblijft.

Maar wat nou als er geen oplossing te vinden is? Bij legpuzzels en sudoku’s kom je dat niet tegen omdat die speciaal ontworpen zijn om de oplossing te vinden maar in het werk is dit natuurlijk niet altijd het geval.

Stel: een werknemer en een werkgever hebben onenigheid over een te behalen doel of hebben een conflict waar zij niet samen uit komen. Dan help ik op dat moment graag om alsnog tot een gewenst resultaat te komen. Hen bijstaan in die periode zodat zij eventuele compromissen kunnen sluiten en/of om de doelstellingen bij te laten stellen zodat beide partijen in ieder geval verder kunnen, dát vind ik nou echt een mooi en interessant proces.

Als een spelfabrikant ooit een puzzel ontwikkeld waarbij de uitkomsten steeds verschillend zijn en dat die uitkomsten worden bepaald door de gebruikers dan ga ik daar graag mee aan de slag!