Bourgondisch leven

Zittend achter de computer met een heerlijke jazz/loungeachtige muziek op de achtergrond denk ik aan ‘wat zal ik vandaag gaan eten?’.

Eten, iedereen heeft het nodig. Sterker nog, het is één van de eerste levensbehoeften! Maar voor een levensgenieter wordt eten niet gezien als een noodzaak maar als een plezierig moment, een genot en een beleving. Het liefst natuurlijk ook nog in een leuk gezelschap.

Het hoeft heus niet super chic te zijn om ervan te kunnen genieten als het totaal maar klopt. Wat ik bedoel? De juiste producten, voor mij graag zo puur mogelijk en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast kan het ook niet altijd ‘overdadig’ zijn maar met een paar simpele pure ingrediënten en vooral wat liefde (aandacht) bij het koken kan het toch een feestje worden!

Nou ervaar ik het als een enorme luxe dat ik uit eten kan gaan wanneer ik wil en dat ik zo naar de winkel kan gaan om lekkere ingrediënten te kopen. Daarbij een mooi fornuis om te koken en goede wijnen in huis heb om het helemaal compleet te maken. Dit maakt het voor mij als levensgenieter wel makkelijker…..

Wat ik nu vanavond ga eten? Gelukkig koken we af en toe met opzet wat teveel dus ik heb een heerlijk restje van een ‘poulet à la grand mère’. Nou heb ik alleen nog één dilemma: neem ik straks een glas van die goede witte wijn die nog in de koelkast staat of een glaasje rode port? Ze passen beide bij dit gerecht, ik vind ze beide erg lekker….
Het leven van een levensgenieter: wat een keuze’s moeten we toch maken maar o,o,o, wat een luxe hebben we toch!!